Marketing alati koji će vam pomoći u online biznisu

Milioni sjajnih programera i dizajnera širom sveta svakodnevno rade na razvoju alata koji mogu olakšati i unaprediti vaš online biznis.

 

Izdvojio sam za vas nekoliko osnovnih koji su neophodni za razvoj authority sajta pomoću Cashflow metode. Ukoliko ste početnik u ovom svetu bićete oduševljeni kakvi sve marketing alati postoje, a ako ste iskusniji siguran sam da ćete otkriti neke nove za koje do sada niste čuli.

 

U svakom slučaju predlažem vam da istražite ove alate jer će lansirati vaš posao ka vrhu ako ih pravilno primenite.

Neki od njih su besplatni, neki se plaćaju, ali uglavnom svi imaju probnu verziju. Ovu listu ću dopunjavati vremenom tako da vratite se ponekad da vidite da li ima nešto novo od alata.

Bluehost domen

Prvi alat koji će vam trebati u pravljenju sajta jeste provajder gde ćete da zakupite domen. To je vaše ime na internetu, to ljudi kucaju da bi došli na vaš sajt. Dakle, oni kucaju imesajta.com … cena domena je oko 10$ godišnje, negde više negde manje. Preko Bluehost provajdera možete zakupiti domen lako i jednostavno.

Bluehost hosting

Drugi korak je zakup hostinga. Obično se zajedno zakupljuju domen i hosting kod istog provajdera. To je server računar na kojem se nalaze fajlovi za vaš sajt. Kada neko ukuca ime vašeg domena u npr Google Chrome šalje se zahtev serveru da prikaže vaš sajt. I onda se on prikazuje onako kako ste ga podesili.

WordPress

Treći korak je da instalirate program koji se zove WordPress. On će biti zadužen za sve u vezi vašeg sajta. On pokreće više od 26% sajtova koji se nalaze među 10.000 najpopularnijih na svetu. To je zaista impresivna brojka. WordPress je u pozadini vašeg sajta, on sve pokreće. Preko njega objavljujete tekstove na sajtu, menjate dizajn, radite optimizaciju za pretraživače i još mnogo toga. Veoma je jednostavan za korišćenje i da bi ste imali svoj sajt nema nikakve potrebe da znate programiranje.

Elementor

Kada instalirate WordPress da bi ste menjali dizajn stranica moja preporuka je da instalirate plugin koji se zove Elementor, postoji besplatna i plaćena verzija. Pomoću njega ovakav sajt kakav nam je potreban može da se napravi veoma lako jer za ovakvu vrstu sajta potrebni su nam header i footer i biće tekst koji je fokusiran na jednu temu… dakle, samo jedna kolona, ne treba da bude ništa ni levo ni desno jer to kvari user expirience… poenta ovakvog sajta je da mi vodimo posetioca kroz tekst, da ide redom odozgo ka dole… da mu ništa ne ometa pažnju… i onda ga kroz taj tekst navodimo ka kupovini na Amazonu… ne želimo da mu pažnju ukrade neki nebitan link sa strane… takođe, ovakav prikaz tekstova dosta povoljno utiče i na SEO optimizaciju… google više voli ovakve sajtove nego portale gde je tekst u sredini a levo i desno gomila linkova do drugih stranica…

 

Zato vam preporučujem da pravite ovako jednostavne fokusirane sajtove u jednoj koloni…

 

Da napravite sajt za cashflow treba vam jako malo vremena sa Elementorom u WordPressu… sve ću vam objasniti korak po korak u kursu gde ću vam detaljno predstavljati cashflow metodu.

Canva

Da bi ste dizajnirali logo za sajt ili da bi ste napravili neki zanimljiv infografik koristite program koji se zove Canva. Veoma je jednostavna i ima sjajne opcije. Za početak sve grafike možete raditi preko nje.

Ahrefs

Ahrefs je po mišljenju mnogih najbolji SEO alat. On je neophodan ukoliko želite ovom poslu da se posvetite na pravi način. Istraživanje ključnih reči, istraživanje konkurencije i još desetine veoma korisnih i jedinstvenih opcija možete uraditi pomoću ovog online marketing alata. Svako ko je malo ozbiljniji u ovom poslu koristi Ahrefs za planiranje sadržaja i analiziranje konkurencije u rezultatima pretraga.

KWFinder

KWFinder je jedan od najpreciznijih i najkorisnijih alata za istraživanje ključnih reči i svakodnevno ga koristim. Ima veoma lep interfejs, daje kvalitetne rezultate pa možete videti iz koje države se koliko puta traži koja ključna reč, koliko ima povratnih linkova do te stranice i mnogo drugih korisnih podataka. Ovaj alat će vam mnogo pomoći tokom planiranja sadržaja za vaš sajt.

Active Campaign

Active Campaign je email marketing tool koji vam omogućava pravljenje i organizaciju email kampanja. Posvetiću ceo jedan tekst ovom korisnom alatu. Postoji nekoliko zaista sjajnih konkurentskih programa ali ja lično koristim ovaj.

Yoast

Yoast je WordPress plugin koji vam pomaže da lakše i bolje optimizujete svoje stranice za pretraživače. On će vam uživo prikazivati sve SEO preporuke koje trebate da poboljšate u tekstu da bi ste došli u situaciju da se takmičite za rangiranje na prvoj stranici Googlea. Isprobajte ovaj alat i uštedećete sebi mnogo vremena a posao ćete uraditi brže i kvalitetnije.

Copyright 2021 Cashflow Method. Sva prava zadržana.